Výsledky hlasovania bude spracovávať 1145 pracovníkov ŠÚ SR

20.11.2010 Celý región

Bratislava 20. november (TASR) - Výsledky blížiacich sa komunálnych volieb bude spracovávať 1145 pracovníkov Štatistického úradu (ŠÚ) SR. K dispozícii budú mať 562 počítačov. Informovala o tom predsedníčka úradu ...
Na spracovaní sa budú podieľať odborné sumarizačné útvary. \"ŠÚ SR vytvorí 50 sumarizačných útvarov pri obvodných volebných komisiách a jeden sumarizačný útvar pri Ústrednej volebnej komisii. A také špecifikum je, že odborné sumarizačné útvary vytvorí ešte v tých mestách, kde je viac ako 51 volebných okrskov, \" priblížila s tým, že takých miest je na Slovensku desať.

Doplnila, že z krajských miest medzi nimi nie je zahrnutý Trenčín, kde je iba 50 volebných okrskov. \"Tam nebude odborný sumarizačný útvar na spracovanie výsledkov hlasovania na úrovni mesta, \" upozornila. Naopak, takýto útvar bude vytvorený v Martine, ktorý má 51 volebných okrskov.

\"V Bratislave, ktorá má najviac volebných okrskov, bude sumarizačný útvar na úrovni mesta, na úrovni Ružinova a Petržalky. Z tých 17 mestských častí, ktoré má Bratislava, sa bude spočítavať v osobitne v troch. A 12 mestských častí si stiahlo aplikované automatizované vybavenie (APV) pre spracovanie výsledkov volieb z nášho webu. Oni budú mať teda navyše aj toto vybavenie, aby mohli spracovávať výsledky, \" spresnila organizáciu spracovania výsledkov v hlavnom meste Benkovičová.
 

Vyberte región